2022-07-02 1124 views
好耐之前已經喺OpenRice見過呢間餐廳,Romanne Leisure Food Concept位於旺角朗豪坊隔離嘅朗晴坊,一座小小嘅大廈,都有吾少美食,之前都喺戈度食過野。主菜、pasta、前菜、小食應有盡有,菜式都好大眾化,仲有2人套餐同4人套餐,價錢都幾公道。韓式辣醬蜜糖炸雞翼做餐前小食正🤩蜜糖炸雞翼就食得多,有埋韓式辣醬夠曬特別。辣醬辣得好惹味🔥炸雞翼好脆,炸得黎又冇話真系比人感覺太油膩,反而系幾juicy😋連埋韓式辣醬出奇地match。脆鱈魚牛油果蕃茄醬意大利飯我諗系餐廳自創?鱈魚同牛油果味道都好新鮮,蕃茄醬意大利飯醬汁都夠入味🍅牛油果同蕃茄又健康,適合注重健康人士。跟住試個明太子醬烤魷魚意大利麵,向來好中意食明太子嘅菜式,明太子醬味好濃😍啖啖都系明太子味,仲有好多紫菜💜魷魚仲要系魷魚鬚,好有嚼勁。飲品方面叫咗榛子朱古力同埋榛子咖啡🌰兩杯都好飲😋甜度恰到好處,榛子味飲品確系好好嘅飲品選擇。

韓式辣醬蜜糖炸雞翼

脆炸鱈魚牛油果蕃茄醬意大利飯

明太子醬烤魷魚意大利麵

2022-06-29
$230 (Dinner)
韓式辣醬蜜糖炸雞翼
脆炸鱈魚牛油果蕃茄醬意大利飯