2019-09-11 839 views
身為鰻魚飯既fans,喺網上見到呢個出名鰻魚飯既小店,即刻過黎試試味道。叫得呢間做隱世,因為都算難搵,要喺柯士甸路穿過一條小巷先見到東京食堂。搵到東京食堂,店鋪大細比原本想像中細,成間鋪得10個座位左右,比人既感覺係日式小店feel。餐牌係簡約設計,以小店形式黎講食品種類算幾多。坐好後二話不說就叫左個黯然銷魚飯,由於即叫即製,等候時間唔算特別快,店員都有禮咁叫我地耐心等候。黯然銷魚飯黎到,鰻魚飯配太陽蛋加蔥花呢個配搭都幾新鮮,增添左份港式既味道,而成個餐配味噌湯,望落精緻,但飯既份量偏少,如果大食既人絕對要喊多飯。但好在鰻魚夠肥美,啖啖肉得黎無乜魚骨刺口,蔥花加鰻魚汁配蛋汁相當惹味,唯伴餐既味噌湯就算普通,飲落似普通市面快餐店既味道。以尖沙咀區黎講價錢唔算貴,下次會再黎試下其他野食!

黯然銷魚飯

2019-09-09
$78 (Lunch)
黯然銷魚飯