2013-03-18
很久以前在雜誌上看到介紹,今日終於同男朋友去試下。一入到去即時索到好重的漂白水味......原來係d姨姨拖緊地既原故,著平底鞋既朋友小心跌親。無論是坐位、店內的環境、年老的食客都有種懷舊的感覺,無論老闆同d姨姨都好親切。食物既價錢更加親切,一碟雙併燒味飯都係$2x、一枝細燕京就$6。味道方面,燒煵仔味道中上,皮脆肉嫩,近睇可以見到一件煵仔分左6層,肉和脂肪分佈明顯,口感一流,唯一挑剔既係肉汁唔算豐富,咬落去果時,無肉味溢出黎既感覺。又燒則令我有點失望,非常普通之餘,甚至有過硬既感覺,同煵仔比反差好大。我地同時叫左枝燕京,一枝少少既燕京啤酒送飯,頓時令成個感覺麻甩左~haha~~這就是男人的浪漫?!整體黎講,呢個價錢下食到咁既野,真係有驚喜!
味道方面,燒煵仔味道中上,皮脆肉嫩,近睇可以見到一件煵仔分左6層,肉和脂肪分佈明顯,口感一流,唯一挑剔既係肉汁唔算豐富,咬落去果時,無肉味溢出黎既感覺。 又燒則令我有點失望,非常普通之餘,甚至有過硬既感覺,同煵仔比反差好大。
我地同時叫左枝燕京,一枝少少既燕京啤酒送飯,頓時令成個感覺麻甩左~haha~~這就是男人的浪漫?! 整體黎講,呢個價錢下食到咁既野,真係有驚喜!