旺角餐廳小店非常多,行行下比鼎記門面吸引咗,因為少有茶餐廳整到咁輝煌。餐廳應該是新開的,環境好乾淨整潔,餐牌都有幾多特別既菜式,例如黯然燒魂飯,招牌鴨腩麵或金磚西多等等。晚飯時間關係,食唔到佢哋嘅下午茶。我哋叫咗招牌鴨腩麵、紅燒乳鴿叉燒飯、蠔油烚菜、一杯熱咖啡、一杯熱奶茶。老闆仲俾咗一人一碗例湯!招牌鴨腩麵 $48鴨腩麵係等於燒鴨加牛腩,非常新穎既配搭。冇諗過鴨同牛可以放埋一齊,啱晒我哋呢啲食肉獸!湯底頓時變得好特別,有鴨同牛既油香味,令湯底更上一層。燒鴨沾甜酸醬很好吃。除了半肥瘦牛腩,仲有一兩件牛筋,真係好滿足。而麵是用油麵,非常配搭湯底。呢個價錢,滿足咁多需求真係好抵食!推薦:5/5(必食之選)紅燒乳鴿叉燒飯$68平時食開乳鴿都係食炸乳鴿,估唔到紅燒到咁好味!一碟飯有半邊乳鴿切半,一排半肥瘦叉燒,份量相當多。叉燒入口有爽口感覺,油脂分佈適中,是吃過叉燒之中算是數一數二。會令人再想返去食既叉燒!推薦:5/5(必食之選)例湯味道同老火湯一樣,夠味夠濃郁!一啲都唔Hea,無味精感。推薦:4.5/5蠔油烚菜菜心和白菜都非常鮮甜及大份。推薦:4.5/5咖啡&奶茶估唔到連餐飲都有驚喜,特別係咖

招牌鴨腩麵 $48
推薦:5/5(必食之選)

紅燒乳鴿叉燒飯$68
推薦:5/5(必食之選)

例湯
味道同老火湯一樣,夠味夠濃郁!一啲都唔Hea,無味精感。
推薦:4.5/5

蠔油烚菜
菜心和白菜都非常鮮甜及大份。
推薦:4.5/5

咖啡&奶茶
估唔到連餐飲都有驚喜,特別係咖啡。咖啡非常香濃,配上濃厚鮮奶,平常喜愛咖啡的你肯定會喜歡。
咖啡奶茶

總括而言,餐廳食材同味道水準都非常高,係一間食完你會再去既選擇之一。價錢亦都非常合理超值。

2021-02-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
咖啡奶茶