2021-08-25
Comfy by Chef’s Stage喺馬會隔離東廣場入面嘅地鋪,店內環境十分寬敞亦放咗大大小小唔同嘅綠色植物🪴彷似置身係另一個平行時空,減低快速嘅步伐,享受同朋友靜靜地食下野,飲杯咖啡嘅時光☕️今次就試咗1️⃣個意式薄餅1️⃣個主食2️⃣款鮮奶特飲🍕巴馬火腿辣肉腸薄餅💰118Pizza一上碟就傳出陣陣Param Ham配搭著番茄醬嘅香味,面層加上咗滿滿嘅新鮮火箭菜,食落嘅時候岩岩好中和返Param Ham同辣肉腸嘅膩口感,餅底採用咗薄底款式,邊位亦好脆口😋份量都相當大份,2-3人食用都無問題😉🌟慢煮美國春雞💰$138採用咗慢煮烹調方法製造不但令雞髀肉質嫩滑又juicy,雞皮位置都有心思,用咗唔同香料再烹製,令到雞髀入味得嚟又滑lulu🤣配料方面都好有心呀,Cauliflower,Baby Carrot同番茄都係煎煮過,賣相同味道都更可口😋令我覺得最有驚喜就係無咁起眼嘅薯蓉啦~佢地嘅薯蓉喺加咗cheese係入面焗製,食落會有淡淡嘅芝士香味又唔會蓋過主菜嘅味道👍🏻🍵抹茶鮮奶💰$38Latte嘅精髓就係在於個拉花,呢杯抹茶鮮奶拉花圖案好靚仲long last到好耐👍🏻而且使用嘅抹茶粉都好香濃但又唔會
今次就試咗1️⃣個意式薄餅1️⃣個主食2️⃣款鮮奶特飲
🍕巴馬火腿辣肉腸薄餅
💰118
🌟慢煮美國春雞
💰$138
🍵抹茶鮮奶
💰$38
Latte嘅精髓就係在於個拉花,呢杯抹茶鮮奶拉花圖案好靚仲long last到好耐👍🏻而且使用嘅抹茶粉都好香濃但又唔會有濁口嘅感覺,另外抹茶粉嘅比例都相當好呀,飲落口時增加再層抹茶口感先再飲鮮奶層😋
🍵伯爵茶鮮奶
💰$38
呢杯Latte一上碟就已經散發著陣陣嘅伯爵茶香味,雖然拉花個花式無對上一杯咁靚,但就match返伯爵茶簡單嘅清新嘅感覺🌱如果喜歡茶底香濃嘅朋友一定要試下呢杯啦👍🏻