2017-06-30
相約幾位都係尖沙咀附近返工既朋友食下午茶!朋友推介呢間日本麵包店。最出名最好食推介係French Toast。留意返每日下午三點開始,每日限出三十份。我地大約四點去到,都仲有得食唔洗排隊。店入面人流唔算多,總算可以傾下計仔。我地一行三人點左三樣野,二杯野飲!店鋪採用半自助式,落完單會比個震震機,如果震就可以出去拎飲品,要客人自己行出去拎。餐具都係自己出去拎。野食方面就會由職員親自送上。1.風乾火腿意式三文治比我相像中…失望。因為都唔平,成$65…但一打開得幾片超薄火腿…同勁多黑椒。個烤麵包都算有咬口。但呢個價錢真係唔底食。2.蛋沙律豆乳包份量都大,可三人一齊分享!不過不失,但外皮好靭好難咬同切。個蛋沙律份量都多,但加佐超級大量多黑椒。唔知點解,正正常常一個蛋沙律有需要加咁多?味道正常,但啖啖都有黑椒咁囉。3.主打French Toast 呢個真係值得推介!!因為真係好食既!仲配以蜜糖自己倒想要既甜度。外面麵包質感但入面好似布甸,好得意好鬆軟,好好食。野飲方面叫左凍榛子鮮奶咖啡 & 熱鮮奶咖啡。熱鮮奶咖啡拉花拉得好靚!味道都調較得好好。相對凍飲就無咁細緻,賣相都唔係靚,不過不失的榛子鮮奶
我地大約四點去到,都仲有得食唔洗排隊。
店入面人流唔算多,總算可以傾下計仔。
1.風乾火腿意式三文治
2.蛋沙律豆乳包
3.主打French Toast
野飲方面叫左凍榛子鮮奶咖啡 & 熱鮮奶咖啡。熱鮮奶咖啡拉花拉得好靚!味道都調較得好好。相對凍飲就無咁細緻,賣相都唔係靚,不過不失的榛子鮮奶咖啡。
總括而言,算是個文青餐廳,靜靜地三五知己可以坐一個下午,都唔會趕你走。場內都有賣其他散裝麵包可外帶款式都幾特別同細細個。可一試。