2020-07-23
因住附近,呢間茶記由開張一直都有幫襯,食物正常,但勝在易搵位,新裝修。雖然比附近茶餐廳貴。我不需要殷勤既照待,但冇客人想一肚氣離開。由入門口職員幫手探熱,坐低未夠一分鐘即與另一職員落單,佢還幫手抹枱,我叫B餐,然後這職員還問我飲咩,我答熱咖啡。呆等十五分鐘後,我問早餐為何仍未到,結果被一女職員機關槍式說話轟炸,大大聲鬧話:「你點入黎,冇人同你落過單,你講唔講得出邊個人落單,你坐左咁耐我以為你等人。。。」仲話佢大聲講嘢唔代表佢惡,唔代表佢冇禮貌。我只是想返工前食個早餐,我不需要落單都要認人卦?何況個個一樣制服及帶口罩,點認?你大唔大聲有冇禮貌唔關我事,反正附近仍有不同茶記選擇。早餐我冇食就離開,慶幸有另一職員在我離開前說了句「唔好意思」,誰是誰非你職員都見到。但我與我家人朋友都不會再來幫襯。
我不需要殷勤既照待,但冇客人想一肚氣離開。