2015-05-04 646 views
尋日(3-5-2015 Sun) 同男友去青衣城買啲o野順便食lunch,,諗起上月行青衣公園,經過o既一間茶餐廳,於是走o黎食.我o地o黎到,室外都重有位,於是坐室外對住靚風景食,我o地分別要$35.00o既A餐,洋蔥汁雞扒煎蛋飯同$36.00o既C餐廈門炒米,大家都加$2.00要凍檸水少甜.冇耐,亞姐拎兩碗湯o黎,唔知係咩湯,飲吓先,舀到有冬瓜,原來係冬瓜湯,味道o岩o岩清清地.之後凍檸水到o黎,唔甜係o岩o既,但唔多凍.然後食物到o黎, 橙紅色o既廈門炒米幾大碟,料就唔太多,有芽菜仔,蛋,火腿同蝦仁,味道係唔太濃o既,米粉乾身同爽.男友o既洋蔥汁雞扒煎蛋飯呢,我只食一啖雞扒,因為我已經飽,我就覺得有少少鹹.服務:當我o地飲o左兩啖湯,亞姐走o黎問我o地可唔可以轉枱,因為人o地6個人,冇枱.我o地被轉去康文處o既長凳位,但枱係一張二人摺枱.之後我發現,原來佢o地重有張摺枱未開,咁我諗,點解佢o地唔開埋o個張揩枱加長俾o個六個人坐,而要我o地搬?冇錯,我o地坐o個張係兩張摺枱拼埋,就算冇枱,我都唔介意佢o地搬走一張放o個邊囉.點解唔識咁轉彎?靚景個個都想對住,但唔係先到先得o既咩?如

冬瓜湯
味道o岩o岩清清地.

之後凍檸水到o黎,唔甜係o岩o既,但唔多凍.

然後食物到o黎, 橙紅色o既廈門炒米幾大碟,
廈門炒米

男友o既洋蔥汁雞扒煎蛋飯呢,
洋蔥汁雞扒煎蛋飯
我只食一啖雞扒,因為我已經飽,我就覺得有少少鹹.

服務:
當我o地飲o左兩啖湯,亞姐走o黎問我o地可唔可以轉枱,因為人o地6個人,冇枱.我o地被轉去康文處o既長凳位,但枱係一張二人摺枱.之後我發現,原來佢o地重有張摺枱未開,咁我諗,點解佢o地唔開埋o個張揩枱加長俾o個六個人坐,而要我o地搬?冇錯,我o地坐o個張係兩張摺枱拼埋,就算冇枱,我都唔介意佢o地搬走一張放o個邊囉.點解唔識咁轉彎?靚景個個都想對住,但唔係先到先得o既咩?如果佢冇晒摺枱或啲枱係固定,我o地轉位,唔阻你做生意係好樂意.

而且我o地被迫調位後,個亞姐自己都唔記得,將飲品同食物拎去之前o個張枱.

環境:
原來個位幾舒服o既,但轉o左位,角落頭有個垃圾桶,而且呢邊比較焗,麻麻地.

抵食係2.3分
2015-05-03
$37.50 (Lunch)