2009-10-13 131 views
男朋友既海外朋友既 Asia Miles d 分送免費二人自助晚餐 at Nomads.真系好,有免費自助餐食。響外面睇,間餐廳好似以前響加拿大見果 d 扼鬼佬餐廳。入到去,環境唔錯,d凳有塊羊毛鋪住,又有 d 好蒙古既 decoration at the wall,即系動物頭骨果d呢。成間野都系外國人,得我地一張系 chinese。d 人好似系游客囖。我話都幾得意,好似返翻加拿大0甘。類似 All you can eat d 餐廳。一人有一塊牌仔,系出去攞完食物比人炒,之後就會送返去你張枱。有個 salad bar, 另一邊就有張長枱。首先,先攞個盤,上面有個碗同一個碗仔,再攞料自己 DIY。主食有飯,幾種面,意粉,米粉,仲有一塊 pizza皮。有好多種菜:洋蔥,番茄,青椒,蘑菇,瓜,西蘭花,椰菜花,椰菜,西芹,酸菜,芽菜仔,荷蘭豆,玉米粒,菠蘿,bamboo 絲,蘿卜絲,豆卜,辣椒,雞蛋,蔥,香菜。。。肉有雞,牛,羊,豬,煙肉。同埋海鮮,蝦,魷魚,青口,clam,龍利魚塊。特別就系,有勁多種醬料同調味料,多過屋企廚房。Green curry, Yellow curry, red c
真系好,有免費自助餐食。

響外面睇,間餐廳好似以前響加拿大見果 d 扼鬼佬餐廳。

首先,先攞個盤,上面有個碗同一個碗仔,再攞料自己 DIY。

主食有飯,幾種面,意粉,米粉,仲有一塊 pizza皮。

特別就系,有勁多種醬料同調味料,多過屋企廚房。
Green curry, Yellow curry, red curry paste, Tom yam sauce, mogolian sause, terriyaki sauce, sweet and sour sacue, soy sauce, oyster sauce, lemon sauce, tomato sauce, 紹酒, ginger, garlic, sesame oil, coconut milk, peanuts, salt, sugar, pepper, herbs, parsley, sesame, raisin, shrimp paste, chili, etc.....

任你配搭,再比所有野 with 個牌比個廚,幫你鐵板炒。

我都幾鐘意,cuz 有好多 sauce 嘛。
不過炒出黎都系一堆野,男朋友話d味道差唔多。
要識得調味煮野食既人,就可以整d好食野喇。

一開始我地放太多面,米粉.... 太貪心,乜都想落。。。不過好彩整出黎又無怪味 bor!
我地又整左個 pizza,vegetarian,狂放番茄,玉米粒,蘑菇,菠蘿。。。
個pizza 超好食!! 好食過 Pizza Hut!! lol! cuz it's fresh!

又食到飽飽!!

食完就甘走人,一分錢都唔使比。好爽。

不過,自己可能唔會黎啦,$178/person,去食其他野好過。
食一次都夠。
Type of Meal