2023-12-04
//21 11 23 晴天🌞19:30 西環 石塘咀南里鬼混 ☺︎西環一向有好多特色餐廳,而以下呢間無論外觀同佈置,都會令人好似進入咗一個充滿奇幻嘅神秘國度。𝒱𝒾𝑒 𝒲𝑜𝓃 𝒲𝑜𝓃 ——— 係間玩味十足嘅兩層式西餐廳,復古大宅嘅裝修,將藝術、暗黑、趣怪完美融合。喺呢到,除咗享受美食之外,更可以欣賞到一份充滿創新嘅暗黑藝術感。𖤐ˊ會有加一服務費🔻𝑺𝒐𝒖𝒓 & 𝑺𝒑𝒊𝒄𝒚 𝑪𝒍𝒂𝒎𝒔 HKD$118ꕀ蜆肉份量多 而且大隻兼無沙加埋爽脆嘅涼拌魚皮麻辣香味十足 食起嚟超級過癮🔻𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒐𝒓 𝑻𝒔𝒖𝒌𝒆𝒎𝒆𝒏 HKD$232ꕀ龍蝦肉質結實 啖啖肉沾麵有咬口 每一條都掛滿醬汁 非常鮮味而醬汁嘅味道應該混合咗龍蝦同蘑菇當中仲有鹹香嘅煙肉粒做配料食落去會有種炸豬油渣嘅感覺 整體效果相當唔錯 🔻𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑴𝒆𝒂𝒕 𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 HKD$198ꕀ燉飯面上鋪滿一層蟹肉意大利飯外表軟滑 中間會保留輕微嘅硬度再索滿濃稠嘅蟹膏醬跟忌廉汁入口變得creamy 再加上配料蟹籽、蘑菇、菠菜同時都能夠食到鹹香同鮮味嘅結合🔻𝑮𝒓𝒂𝒏𝒅𝒎𝒂𝒓𝒔𝒕𝒓𝒐 HKD$68ꕀ酒名好特別叫一代宗師啤酒麥味突出 每啖更會帶有果香嘅餘韻
21 11 23 晴天🌞
🔻𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑴𝒆𝒂𝒕 𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 HKD$198
燉飯面上鋪滿一層蟹肉
意大利飯外表軟滑 中間會保留輕微嘅硬度
再索滿濃稠嘅蟹膏醬跟忌廉汁
入口變得creamy 再加上配料蟹籽、蘑菇、菠菜
同時都能夠食到鹹香同鮮味嘅結合
🔻𝑮𝒓𝒂𝒏𝒅𝒎𝒂𝒓𝒔𝒕𝒓𝒐 HKD$68