2023-03-03
店名:魚事者地點:旺角登打士街菜式:外賣特色小食店,專賣同魚有關既食物,特別係魚麵餐牌:唔同口味魚麵撈,魚湯麵;小食如腸粉,薯條,燒賣;飲品有茶有酒綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈 全份 $58呢款綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈係我既至愛!首先好少係外面店可以食到高質吉列豬扒。一大塊吉列豬扒一切6片,炸得外皮香脆而入面肉質嫩口,食落啖啖肉,好滿足!伴有香滑沙律醬增添味道同香滑口感。主角魚麵係加入左魚肉造既麵,質感比普通麵彈牙,有d似食緊魚蛋條,味道就帶好香既魚味。綿綿芝士汁有好香芝士味,上面加有少量番茄莎莎,旁邊有少少紫菜絲,最後上面仲灑上少量香草,令個魚麵味道更好。過癮咖哩汁餃子魚麵撈 全份 $58餃子一客4隻,入面有肉有菜,味道都唔錯,凍左個皮會硬,要快d食。個過癮咖哩汁少少辣,好惹味。伴有木魚花,紫菜絲同香草加添味道。炸魚無薯條 $33炸魚無薯條好有創意,看似薯條,其實係炸魚條,外脆內彈牙,味道質感都好特別。咖哩魚兵團 $18咖哩魚兵團係一客3件魚形魚蛋,口感好彈牙。上面加滿香香咖哩汁同香草,味道好惹味,個汁我用黎送炸魚無薯條食!一如既往,食物即叫即整,食物質素高而價錢唔貴。外賣紙盒厚身而精美
地點:旺角登打士街
菜式:外賣特色小食店,專賣同魚有關既食物,特別係魚麵
綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈 全份 $58
過癮咖哩汁餃子魚麵撈 全份 $58
炸魚無薯條 $33
咖哩魚兵團 $18
一如既往,食物即叫即整,食物質素高而價錢唔貴。外賣紙盒厚身而精美,衛生程度令人安心。