2017-03-29
我們兩個人來這店其中一個人例必叫湯米線, 另一個負責叫其他套餐或者小炒,二月來了兩次, 同樣模式, 06/Feb豬潤魚湯米線$44, 魚湯係呢間店嘅成名作, 豬潤剛熟魚湯有鮮魚的香甜,另一個係葡汁焗雞扒飯$51個爐面火比較猛又或者時間長咗個葡汁面有點燶不過亦可能廚師覺得少少燶至夠色都唔定, 飯就好乾, 份量係足夠一個成年男人有多,如果無個汁會好難食, 雞扒都算大件, 蔬菜算有d咁啦, 以呢個價錢算公道啦啦!14/Feb 金牌特餐$43 擇咗蒜茸厚多士 同沙嗲肥牛米線, 厚多士的方飽質地麻麻, 質地綿密得嚟無口感, 感覺到只係靠依士發出來的包, 沙嗲則是少辣不過食多幾啖都會感覺到辣辣地, 肥牛片就一定係好薄幾片就算啦, 另一個叫星洲炒米$46, 上色較金黃少辣, 有青椒絲, 肉都唔少, 蝦仁都係估得到嘅口感同乏味吧!呢度除咗卡位坐得舒服少少之外其他的圓枱位都係迫迫夾咁, 坐得唔算舒服, 不過招呼客人嘅阿姊態度尚算可以嘅!
二月來了兩次, 同樣模式,
06/Feb