呢排真係瘋狂食日本嘢滿足下自己冇得返鄉下嘅心情🥺今次嚟到喺海港城試呢一間食材每日都係日本運送嘅 @sushikan 🍣不過其實本身我自己就麻麻哋食生嘢,但係!!! 呢度嘅魚生真心有驚喜,我冇見過自己完全食唔停口、一啖接一啖咁食魚生👅.recently have been going crazy for japanese food 🇯🇵 this time got a chance to try @sushikan 🍣 and their freshly deliver japanese sashimi 😋 i have to be honest! im not a huge fan of raw foods 😆 but the sashimi was surprisingly really good! seriously couldn’t stop eating it 🤤 super fresh and for harbor city, its pretty affordable!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8.3/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8.3/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8.5/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8.5/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10
🌟食材新鮮 • 價錢係海港城來講合理✨

《王の海鮮丼》$300🌟8.5/10🌟
15 𝐾𝑖𝑛𝑑𝑠 𝑜𝑓 𝑆𝑒𝑎𝑓𝑜𝑜𝑑 𝐴𝑙𝑙-𝐼𝑛-𝑂𝑛𝑒
呢個真係魚生控必點‼️份量超級足料,15款築地直送嘅海產鋪滿左係壽司飯嘅上面,真係多到我哋有少少無從入手嘅感覺😻超滿足~
其實每一款魚生都好好食!!特別係龍蝦刺身、甘海老、帶子、鮑魚𝕆𝕄𝔾數下數下其實全部都好正!!連平時唔鍾意食海膽嘅我都覺得呢度嘅海膽好鮮甜😍
鮮花壽司蛋糕

《鮮花壽司蛋糕》🌟8.2/10🌟
介紹返,呢個係 @_seriousfoodblog_ 送俾我嘅𝕤𝕦𝕣𝕡𝕣𝕚𝕤𝕖 𝕓𝕚𝕣𝕥𝕙𝕕𝕒𝕪 𝕔𝕒𝕜𝕖🤗壽司蛋糕真係第一次食,夠曬特別!好鍾意佢裏便嘅壽司飯撈咗少少菇,令到成件事又增添另一番風味✨

《櫻芝炸蝦卷》$138🌟7.8/10🌟
𝐹𝑟𝑖𝑒𝑑 𝑃𝑟𝑎𝑤𝑛 𝑅𝑜𝑙𝑙 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑆𝑎𝑘𝑢𝑟𝑎 𝑆ℎ𝑟𝑖𝑚𝑝
雖然呢個配搭都真係冇死嘅,但就係好夾好好食!芝士同櫻花蝦有一種融合咗嘅感覺,再加埋炸粉唔厚而又香脆嘅炸蝦,口感相當豐富!
鰻魚玉子燒

《鰻魚玉子燒》$88🌟7.8/10🌟
𝐽𝑎𝑝𝑎𝑛𝑒𝑠𝑒 𝐸𝑔𝑔 𝑂𝑚𝑒𝑙𝑒𝑡 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐺𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝐸𝑒𝑙
有鰻魚夾咗喺玉子燒嘅中間令到成件事嘅口感層次好豐富~玉子燒嘅蛋味非常之香濃,再加埋淡淡的鰻魚汁,係一個食唔停口嘅配搭👅
免治雞軟骨棒

《免治雞軟骨棒》$28🌟8.2/10🌟
𝑀𝑖𝑛𝑐𝑒𝑑 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑆𝑜𝑓𝑡 𝐵𝑜𝑛𝑒 𝑆𝑘𝑒𝑤𝑒𝑟
即叫即燒~啖啖肉嘅同時雞軟骨碎令到口感軟中帶爽,再加少少燒汁,做小食一流!
串燒雞翼

𝑈𝑚𝑎i 𝑆𝑢𝑠ℎ𝑖𝐾𝑎𝑛 うまい鮨勘 @sushikanhk
📍#BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_japanese 😇