2022-12-13
今日行過旺角呢間小食店,見到有魚麵食,呢間主打食魚麵,於是就試吓,佢地有撈魚麵,湯魚麵同不同嘅小食,我地就叫咗幾款外賣試吓。又香又臭蒜油雞翼魚麵撈,個名非常特別,食落原來係蒜味雞翼,個汁有少少酸,d味道都幾覆雜,但係好好味,個雞翼都炸得好脆,魚麵煙煙韌韌。綿綿芝士汁吉列豬扒魚麵撈,魚麵係用芝士汁撈過,魚麵有好濃郁嘅芝士香味,魚麵嘅魚味都好特出,完全冇腥味,吉列豬扒炸得好脆,豬扒都好淋。「蒜」你識撈香滑腸粉,腸粉好滑,個豉油汁好好味,加埋佢地嘅自家蒜蓉,非常好味。「我要晒」小食拼盤,分別有炸魚狗腸,燒賣,魚形嘅魚片,配埋佢地秘制咖哩汁,個汁好惹味,似街邊d咖哩魚旦汁,幾好味。我地仲叫咗支招牌奶茶王,支奶茶係港式奶茶,茶味非常濃,又夠香滑。佢地個紙袋都有手寫d字同公仔喺度,幾有心思
佢地個紙袋都有手寫d字同公仔喺度,幾有心思