2019-10-10
餐廳位於銅鑼灣sogo對面嘅金百利 地點方便就腳 非常易找 主要係食海鮮蒸氣鍋 餐廳有不同價錢嘅套餐提供選擇 今日揀咗星級大鮑魚套餐 每位$238未開餐之前 先享用 六小時原盅中絕無味精燉湯 燉湯完全冇味精但係好夠味 湯底非常清澈 入面材料豐富 有雞 又瘦肉 仲有菌類 蒸氣海鮮鍋套餐(星級大鮑魚) 開心價$238位茶芥及醬料費每位廿蚊 套餐包咗海蝦,龍躉,扇貝,鮑魚,馬刀貝,海蜆,蟶子皇, 手切牛小排,時菜,最後仲有個八寶蒸飯 款式夠多 份量夠足 保證吃到飽全程有專人服侍 拿捏蒸海鮮嘅時間啱啱好 完全沒有過火 扇貝非常鮮嫩 而且鮮甜 好大粒肉鮑魚又厚又大隻 肉質爽口又彈牙 職員會幫忙 起內藏 非常細心 服務態度值得一讚蟶子皇清洗得非常乾淨完全冇花 啖啖肉非常鮮甜 帶有點點海水味 絕對新鮮手切牛小排色澤紅潤 油脂分佈非常細緻 是上盛的肉 清蒸牛肉原來係咁好味 肉味香濃完全冇雪藏味最後仲有八寶蒸飯 在餐紙上點選八款材料 選擇非常多樣化 真是讓我有點眼花繚亂蝦醬豬腩肉,柱侯牛粒,蓮藕,臘腸,蒜香茄子,南瓜榨菜絲,豆漿豆腐卜…… 蒸完出嚟個飯香噴噴 全部材料嘅精華都落在米飯之中 臘腸嘅油香
蒸氣海鮮鍋套餐(星級大鮑魚) 開心價$238位
蝦醬豬腩肉,柱侯牛粒,蓮藕,臘腸,蒜香茄子,南瓜榨菜絲,豆漿豆腐卜…… 蒸完出嚟個飯香噴噴 全部材料嘅精華都落在米飯之中 臘腸嘅油香 榨菜嘅鹹鮮 南瓜嘅清甜 蓮藕嘅爽脆 混在一起就是好吃
餐廳做緊超級大優惠 正好今天光顧是九點後入座 每位可以減30蚊 超開心
餐廳嘅凳非常有味兒 有個性又有特色 枱與枱之間非常寬敞坐得又舒適 重點係海鮮夠新鮮 價錢化算分量多 餐廳職員服務良好