2017-02-05
新年放假前想一班朋友食好d,我哋就搵咗公司附近一間日本野,貪日本野唔油膩冇咁滯,見食評又唔錯所以就到呢度試下!特登等 1:45先黎,黃金午飯時間過左冇咁多人唔使等位,仲有少少新年裝飾!午餐選擇由100至300都有,豪食又得,好少少獎勵下自己又得!前菜沙律十分新鮮!有好多我最愛嘅粟米!好開胃!日本蒸蛋好滑有蛋味!今日對自己好d,主菜要咗極上北海定食!有馬糞海膽,牡丹蝦,三文魚子,蟹腳,三文魚同帶子,分量十足!全部都勁新鮮鮮甜!仲記得三文魚油脂豐腴,有入口即溶嘅感覺!海膽好大好creamy, 保留到一點點嘅海水味!三文魚籽係我食過咁多次最好嘅,又圓又大,味道好鮮又彈牙!超讚!最後一杯檸茶作結,可能主菜太滿足,呢杯茶相比之下無咩特別。原來公司附近有一間咁高質素嘅日本餐廳我哋一直冇試過,睇嚟我哋都要多啲四出尋找附近嘅好餐廳呀!
特登等 1:45先黎,黃金午飯時間過左冇咁多人唔使等位,仲有少少新年裝飾! 午餐選擇由100至300都有,豪食又得,好少少獎勵下自己又得! 前菜沙律十分新鮮!有好多我最愛嘅粟米!好開胃! 日本蒸蛋好滑有蛋味! 今日對自己好d,主菜要咗極上北海定食!有馬糞海膽,牡丹蝦,三文魚子,蟹腳,三文魚同帶子,分量十足!全部都勁新鮮鮮甜!
仲記得三文魚油脂豐腴,有入口即溶嘅感覺!海膽好大好creamy, 保留到一點點嘅海水味!三文魚籽係我食過咁多次最好嘅,又圓又大,味道好鮮又彈牙!超讚! 最後一杯檸茶作結,可能主菜太滿足,呢杯茶相比之下無咩特別。 原來公司附近有一間咁高質素嘅日本餐廳我哋一直冇試過,睇嚟我哋都要多啲四出尋找附近嘅好餐廳呀!