2021-04-12
今日同朋友行尖沙咀,夜媽媽突然間想飲茶,搵下搵下先知原來尖沙咀飲夜茶得甘小選擇,好彩最尾都搵到間位於中港中心既樓上中國菜有夜茶飲,都幾有驚喜🙊——————🐽 荀尖蝦餃皇 $53見到manu已經知道黎到既點心整得比出面有心思,一試之下果然無錯!好耐無食過一隻蝦餃個皮係薄得黎又夠qq,唔會一夾就爆開,入面既蝦都好大舊😝🐽 黑金流沙包 $48黎到既流沙包唔只睇得,咬落去入邊係真係流沙甘爆曬d汁出黎🤤完全係名乎其實既流沙包!🐽 黑椒金錢肚 $53黑椒金錢肚好入味,比坊間食到既味道較為清淡,比較容易carry,食多幾舊都唔會覺得好有負擔😄🐽 魚肚滑雞扎 $48打開籠已經見到好飽滿既雞扎,腐皮入面包住大大舊既魚肚,真係好足料🤣🐽 古法陳皮牛肉球 $38食落口有陣陣既陳皮味,牛肉味都好濃,唔會好大陣既調味料味,中意食牛肉既朋友就唔好錯過啦😆🐽 鮑魚燒賣老闆見我地食點心食得甘開心,特登送左籠鮑魚燒賣比我地試,燒賣食落口啖啖肉味,由於無落好重既調味料,完全食到食材既鮮味,好驚喜😆
——————
🐽 荀尖蝦餃皇 $53