剛剛食完 <Juicy Dog> 美味熱狗後,正想搵嘢飲! 起初,我打算幫襯 <Kami> 買杯熱飲! 但係當日朝早最低氣溫只得 12 度,中午天氣回暖,就算我除咗件褸,依然熱到心口都濕埋!不妨嘆杯凍飲! 沿 GI Mall 附近行,仲見到 <kiss n' joy> ,記得之前 8月尾幫襯時, 只有雪糕、乳酪各兩款口味;當時,飲品尚未供應。一於走去睇吓! 咦!我見到門口有張 poster 登咗我同小漏漏嘅食評呀! 好驚喜!多謝 <kiss n' joy> 俾面! 完全促使我嘅幫襯意欲!不論飲品抑或乳酪,限定使用北海道 3.6 牛乳! 四款特色飲品:有機香蕉蜜糖乳酪北海道奶、比利時朱古力北海道奶、北海道鮮草莓牛奶、金奇偉蜜糖乳酪北海道奶;當中,最感興趣正是金奇偉蜜糖乳酪北海道奶! 因為,眾多生果之中,我唯獨唔食奇異果! 究竟混合出嚟會變成點呢?金奇偉蜜糖乳酪北海道奶 $33一杯索價 $33,都唔平! 店方啟示:金奇異果暫以青金奇異果代替!用上 2 個奇異果打成蓉,配合北海道 3.6 牛乳及乳酪,充滿奇異果香及其味濃郁!每一
剛剛食完 <Juicy Dog> 美味熱狗後,正想搵嘢飲!
起初,我打算幫襯 <Kami> 買杯熱飲!

不妨嘆杯凍飲!
多款新口味配料
咦!我見到門口有張 poster 登咗我同小漏漏嘅食評呀!
好驚喜!多謝 <kiss n' joy> 俾面!
完全促使我嘅幫襯意欲!
門口有張 poster 登咗我同小漏漏嘅食評呀!好驚喜!多謝 <kiss n' joy> 俾面!
不論飲品抑或乳酪,限定使用北海道 3.6 牛乳!
因為,眾多生果之中,我唯獨唔食奇異果!
究竟混合出嚟會變成點呢?
四款特色飲品,每杯索價 $33,都唔平!
金奇偉蜜糖乳酪北海道奶 $33
一杯索價 $33,都唔平!
店方啟示:金奇異果暫以青金奇異果代替!
用上 2 個奇異果打成蓉,配合北海道 3.6 牛乳及乳酪,充滿奇異果香及其味濃郁!每一啖都食激酸嘅到奇異果籽!
質感較為濃稠!好似奶昔!
並是容易入口!要大力啜...啜...啜... 由於用料天然,口味清新怡人!
唔會太甜!酸度恰到好處!涼透心!
至於,蜜糖可增添一份甜美感!
不過,飲到尾先感覺得到!
金奇異果暫以青金奇異果代替
金奇偉蜜糖乳酪北海道奶
每一啖都食激酸嘅到奇異果籽!
杯嘢幾襟飲!
我行去尖東-香港繽紛冬日節@冰紛樂園,兜完一個圈先飲得哂!

對於唔食奇異果嘅我,確實係新嚐試!
令我容易接受奇異果獨特味道!總算不錯!

2011-12-03
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$33 (Tea)
金奇異果暫以青金奇異果代替
多款新口味配料
四款特色飲品,每杯索價 $33,都唔平!
金奇偉蜜糖乳酪北海道奶
每一啖都食激酸嘅到奇異果籽!