2019-02-02 48 views
呢間主打和牛拉麵嘅日本餐廳位於尖沙咀,由諾士佛臺行過去大約8分鐘,地點都易搵🥢餐牌好簡單,主要有兩款牛湯拉麵,一款原味、一款白松露味,另外仲有飯tim,咁我當然係揀佢最出名嘅拉麵啦!•🍜白牛拉麵 二份肉($158)枱面嘅介紹話牛肉係採用左🇯🇵熊本縣頂級嘅黑毛和牛大腿肉🐂可以選擇和牛刺身或者火炙和牛,我揀咗和牛刺身,二份肉大約有四大塊,食落好鮮甜嫩滑,果然係靚野🤩湯底係用咗熬製左20個鐘嘅牛骨湯🕗湯底同埋白松露我都揀咗濃味,飲落真係有幾香嘅🍄白松露味㗎!麵底係真空雞卵麵🥢我揀咗超硬,食落相對較硬同爽口咬落索索聲,應該揀返普通硬度會再正啲💭另外配菜份量都幾多😳有芽菜,黑木耳絲,荀,香蔥,紫洋蔥,紅椒絲,紫菜,半隻溏心蛋,個溏心蛋好正啊🥚食到好飽啊👻

🍜白牛拉麵 二份肉($158)

• 白牛拉麵