2021-12-18 1241 views
一直都想試呢間《蟹仙海鮮蒸氣鍋》,今晚終於搵到飯腳,同樣愛吃海鮮。餐廳主要提供4款海鮮套餐可供選擇,我們最後選了「專貴海鮮套餐」,每位$399 共十款海鮮。餐前店員先送上脆炸魚皮小食,很香脆有驚喜。然後再細心介紹套餐選擇,套餐頭盤是二選一的:饅頭蟹及海星斑。鍾意啖啖肉可以選海星班魚,喜歡吮下殻就可以考慮饅頭蟹,但就較少肉吃。最後我們當然選了啖啖肉啦:海星半條,虎蝦,鮑魚,刀背蚌、月亮貝,青囗、龍蝦、膏蟹、蔬菜及粟米。所有海鮮都十分鮮甜美味,加上海鮮用蒸氣煮熟,係最能吃出海鮮的原汁原味。餐廳亦有提供醬料、蔥蒜、辣椒絲等調味。然後店員會以高溫為我們消毒餐具,並且先倒入生米、生排骨等材料於鍋底,然後協助我們蒸煮海鮮,服務貼心。最我欣賞係蒸鍋設計,鍋底同時在餚煮海鮮粥。而蒸煮每款海鮮都會收集了海鮮的精髓,令到粥底更鮮甜。食完海鮮,最後食埋個加有排骨,並及吸收了所有海鮮精華,而煮出的鮮甜香綿嘅海鮮粥就剛剛好了。今晚我哋真好彩,咁啱遇上店舖分區經理巡鋪,居然全店人客有免費椰汁官燕糖水。哈哈~ 我們今晚真係遇上食神了。店員閒談間告知,原來香港有7成海鮮皆由此店舖老闆直銷,所以難怪店鋪海鮮獨有特鮮。另

海星斑

另外店鋪有VIP房間,但一律需要預早訂枱,大家要留意了。
2021-12-14
$400 (Dinner)
海星斑