2023-01-14
Happy Friday和友人去食雞粥,「元朗新記」聽講過,一於今日就去食!有人瘦了好多,今晚想食就叫,好多小菜都想叫,最正是價錢不太貴,店內環境燈光明亮,坐得舒服,一路食見到不少人叫魷魚鬚。人均:$143.酥炸魷魚鬚超推薦,好香脆可口,炸到金黃色,魷魚彈牙爽口,上台就食到是剛出爐的熱,份量好足夠,性價比很高。.爽滑海蜇飯前一個開胃冷盤,食落爽脆彈牙,味道咸而帶點微微辣,令人口接一口。.香脆炸兩腸粉油炸鬼是脆的,對炸兩最好的形容!上台只有豉油,醬汁在台面自行加,想要幾多醬悉隨尊便,我們喜愛混醬,甜醬、辣醬、麻將都要加!.貴妃雞粥必叫!菜單都有多款粥底,好多選擇,我們最後選了雞粥,每人至少可以有兩碗,雞件都有七、八件,雞粥雞味好濃有鮮味,顏色呈黃色,加點蔥花增味,好食!.椒鹽豬扒跟餐惹味小菜,可以散叫或跟餐,跟餐抵食!有飯和飲品或例湯或自家製豆漿或五花茶。豬扒份量不欺人,大大塊,食極都還有,椒鹽配上炸蒜是絕配,令豬扒味道甚佳!.飲品熱檸水、凍豆漿。.@sunkeechickencongee
人均:$143
酥炸魷魚鬚
爽滑海蜇
香脆炸兩腸粉
貴妃雞粥
椒鹽豬扒跟餐
飲品
熱檸水、凍豆漿。
@sunkeechickencongee