2019-05-09 238 views
今日約了兩個朋友喺太子附近食飯, 朋友推介“阿堂魚湯", 所以一齊去試下。一坐低見到隔離檯個吉列豬扒定食好吸引。二話不說就點呢個, 聽朋友講呢度魚湯好正,所以加$3就轉湯烏冬,定食來到原來係有沙律菜的,比較健康,豬扒表面炸粉好脆,入面嘅豬扒就好軟淋淋, 皮脆肉軟。 烏冬應該係讚岐烏冬,鮮魚湯真係好真材實料,濃郁嘅魚味。朋友叫咗金菇牛肉卷定食,都有沙律菜及魚湯送,我地各交換一件試食,牛肉好淋唔韌,個燒汁甜甜地好香濃。另一位朋友叫咗燒雞扒定食,我也試了一口,雞扒皮燒得好香口,不過肉質就有點硬,可能燒過了時間。醬汁同金菇牛肉卷的好似係一樣,所以都唔差。這裏餐飲係罐裝汽水,我飲湯後實在已太飽,所以都係拎走慢慢飲。個魚湯無味精,正係回味無窮,下次一定再來。

吉列豬扒定食轉烏冬

金菇牛肉捲定食

燒雞扒定食

餐飲汽水

個魚湯無味精,正係回味無窮,下次一定再來。
2019-05-06
$46 (Lunch)
吉列豬扒定食轉烏冬
金菇牛肉捲定食