2025-01-12
凍冰冰食咩好? 梗係去打邊爐烚吓烚吓暖笠笠la, 不過朋友想食打冷小菜, 就去到位於太和中心的 新鹿鳴居 嘆一餐豐盛的晚餐!一入到去都好旺場, 地方裝修設計雖然簡陋, 但好有地道風味味!老闆就推介我哋食全新推出的濃湯花膠雞鍋, 湯底好大鍋, 當中嘅花膠好長質感好腍, 每一啖湯底都好鮮甜! 真係有半隻雞放入去淆湯, 雞件多肉小骨非常嫩滑! 飲完湯食完雞仲可以用嚟打邊爐!怎少得打冷必食的滷水鵝, 我就request咗鵝背部位, 鵝肉連帶鵝皮多重口感, 味道甘香醇厚, 鵝肉肉質滑嫩細膩, 最鍾意點埋潮州辣椒油更加惹味! 好多朋友鍾意飲番杯啤酒食返一碟蝦乾小炒王, 裏面嘅韭菜花爽甜, 炒香蝦乾豆乾等令整體鮮味提升! 食飽飯, 記得叫杯凍檸茶試吓, 茶味香醇甜度適中, 唔錯!#新鹿鳴居 #大埔打冷新鹿鳴居 (太和) 太和大埔太和路24號太和中心35-36號地舖
真係有半隻雞放入去淆湯, 雞件多肉小骨非常嫩滑!
飲完湯食完雞仲可以用嚟打邊爐!
食飽飯, 記得叫杯凍檸茶試吓, 茶味香醇甜度適中, 唔錯!
#新鹿鳴居 #大埔打冷