2021-06-06
啱起身就收到朋友信息,約係筲箕灣麻辣娘子食川菜,… 哈哈,我嘅最愛吖,興奮到即刻彈起身,因為我為食,!上網查地址先知,原來係新開,到了門口就被紅紅裝修風格吸引,唔小心睇到靚仔添,朋友們笑我花癡,畢竟愛美之心人皆有之嘛,對美食也一樣!啱入店就有服務員熱情招呼,安排咗一個很舒適卡位俾我哋,跟住就拿來菜單並向我哋推薦,對這裡的服務態度非常滿意,環境溫馨舒適又乾淨。心裡美美哋。在這樣的環境食自己喜歡的美食。簡直就係人間一大享受吖,聽服務員講,仲有VIP包房。有埋沙發同卡拉OK添,朋友們驚喜到 嘩……哈哈,不過係香港呢個吋土吋金地,好少川菜會有包房,可惜今日得我哋3個人,如果多幾個朋友包間房邊食邊唱,唸到都超正,仲有服務員熱情又好好傾!菜單上的菜式都幾豐富,沒有影到相分享俾大家添,稍後分享部份晚餐圖片給大家,拍照技術有限,純屬分享美食!店鋪很貼心,有炸花生食,菜好快就來啦。估唔到香港都有呢種小龍蝦得食,味道鮮香麻辣,非常入味,超好食!仲點咗個花膠鮑魚雞煲,淨係掛住食冇影到相添,花膠鮑魚非常鮮香沒有腥味,加上雞肉的香味,超正,係香港可以食到咁好味川菜,非常滿足,我哋已經食到冇曬形象 ,以後食川菜
店鋪很貼心,有炸花生食,菜好快就來啦。
小龍蝦
仲點咗個花膠鮑魚雞煲,淨係掛住食冇影到相添,花膠鮑魚非常鮮香沒有腥味,加上雞肉的香味,超正,係香港可以食到咁好味川菜,非常滿足,我哋已經食到冇曬形象 ,以後食川菜會優先考慮考慮麻辣娘子!