2019-05-10 481 views
Cut off the fruit then transformed into juice that we found the nutrition inside what we're drinking.-要數到台式飲品,好多人聯想不外乎黑糖,奶蓋,奶茶,珍珠,要做到獨當一面,就要由一個"鮮"字做起!呢間新晉台灣飲料以慢榨果汁打造健康野食,慢榨果汁除左減慢氧化,仲可以保留更多果汁裡面既營養,水果本身亦都有甜味,唔需要好似其他台式飲品咁加咁多額外既糖漿,咁自然飲都飲得健康d啦!📌火龍果雲朵冰沙 - $49 (L)👉以優質既火龍果先打磨成果肉,再將冰攪碎做沙冰,然後staff會按次序分別每一層將果肉,沙冰,1小杯乳酪分別做成層次!賣相就非常吸晴啦!仲好"IGable" tim,而staff就提議最理想就係"半甜"就最好,因為本身火龍果帶少少草青味,唔係個個都鍾意,而半甜就可以岩岩好中和左草青味之餘又可以將成個層次昇華!我就覺得好健康得黎又好飲!有別於一般既水果茶!夏天飲呢杯,真係涼浸浸!一個字"爽"!📌草莓奶蓋歐蕾 - $40 (L)👉以烏龍茶做底,飲落會帶少少清甜味同苦澀味,staff會建
📌火龍果雲朵冰沙 - $49 (L)
有別於一般既水果茶!夏天飲呢杯,真係涼浸浸!一個字"爽"!

📌草莓奶蓋歐蕾 - $40 (L)
👉以烏龍茶做底,飲落會帶少少清甜味同苦澀味,staff會建議將奶蓋完全攪勻,而且甜度1/3就夠,
因為奶蓋本身有甜味,只要少少糖漿cover返個烏龍茶咁成杯茶既鮮味就會好完美啦!
呢個我比較鍾意,草莓同烏龍茶竟然不謀而合!賣相同樣好吸晴!都係排名第4位受歡迎咖!

總括如果崇尚健康但又好鍾意飲野既你!行過銅鑼灣就絕對唔可以錯過呢間台灣過江龍呀!
2019-05-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
  • 火龍果雲朵冰沙
  • 草莓奶蓋歐蕾