2018-09-15
趁超級颱風山竹黎之前要食番啲好野先,因為打風就無得出街架啦💨💨💨💨💨💨💨哩間三家村日本野一直都好想黎,不過就好似有點遠,講左話要食好野架嘛,一於試試佢先,即刻打電話book定今晚黎食飯,不過一打電話,嗰侍應完全唔好態度🤨🤨🤨有一刻唔想黎食囉最後七點鐘過到黎,見到好多枱都係留座,怪唔知得啲態度咁差,唔休做?定係今晚係星期五?諗住睇下menu有咩食,點知侍應帶左我地欣賞啲海鮮,原來睇岩啲海鮮就可以直接揀黎食,不過好失望,今晚啲海鮮好多都無,原本想食日本燒蠔又無,得番法國生蠔😫😫😫😫最後底番埋位睇menu,然後嗌左嗰金槍魚丼,炒安格斯牛柳粒,燒安格斯牛肉,燒菠蘿,火🔥三點壽司,白酒煮蜆原本想嗌玉子燒,又無左😴😴😴首先個金槍魚丼飯到咗先,三塊魚,三塊魚腩加兩塊蛋,淨係望個賣相一啲都唔吸引,再食埋啲壽司飯加魚生,啲飯好難食,魚生唔係好新鮮,成為$368,唔知有無記錯然後個炒安格斯牛柳粒到咗,哩碟係好食既,牛柳粒配埋旁邊嘅芥末醬同埋炒蒜片,好好味!然後嗰火焰🔥三點壽司到左,原來係三文魚,帆立貝同埋吞拿魚腩,味道一般般既,嗰燒牛肉串啲燒汁幾好,不過嗰肉有啲un ,燒菠蘿加左啲粉更加甜,最後嗰清酒煮蜆又不錯喎,清清地,啲湯飲哂。總括以呢個價錢喺哩度食野,一次就夠了,因為啲質素好普通!