2023-09-14
我最近係網上見到呢間餐廳好出名,就帶朋友黎試下,平日夜晚都非常爆,我地去到已經滿座。餐廳門口好得意,無論係poster, 碟等都見到美麗又性感嘅女人,貫徹店名龍虎豹嘅風格。👅👅首先我地點左吞拿魚蓉牛油果捲,新鮮的吞拿魚打成細蓉,口感幼嫩,同牛油果好夾,上面鋪上飛魚籽,層次豐富,口感濃郁。 🍣🥑接著,我地點了鯛魚生片,聽講係呢度嘅名物,特別之處在於調味,上面灑上辣椒、蒜粒和香料,微微辣味更突出魚生嘅鮮味,好開胃! 🌶️🐟另外,再點了鍾意奶油蒜蓉蘑菇 🍄,蘑菇蓬鬆多汁,放入奶油蒜蓉湯汁,充滿著濃郁嘅奶油香! 🌱🧄唐揚炸雞外脆內嫩,旁邊嘅他他醬點黎食更好味!🍗🐓香辣三文魚壽司好創新,三文魚肉鮮嫩,辣味刺激但唔會太辛辣。🌶️🍣氣氛咁有feel飲酒係必須,我地點咗Kakuhi Cans和Choke-You High,幾好飲,酒味重。🍺