2009-08-27 3 views
下晝去sogo買日本桃食, 車子停在時代廣場之後, 上到地面見到這間店, 便買了一個鯛魚餅吃了, 因為之前在openrice 都經常見到有人讚的我買的是一個意大利風味的鯛魚餅, 店員用白餐紙把烘好的餅交給我, 第一個印象係: 好熱呢 有點燙, 相信咬落一定係熱辣辣, 好好味的魚餅的餡係芝士腸, 茄汁, 洋蔥, 吞拿魚, 味道不錯, 食到魚尾, 只剩下餅皮, 此時才知道原來個餅皮是甜的, 唔怪得之味道係有點可愛的甜味啦!製作其實都好簡單, 我見過在sogo都有這個魚型的烘版, 不過, 自己整side 時間, 十五蚊一個, 錢都係要俾佢賺啦! 味道很好, 下次會再買個食的

有點燙, 相信咬落一定係熱辣辣, 好好味的