2009-06-15 34 views
尋日(14-6-2009 Sun)傍晚爸爸由大陸返o黎,屋企冇菜亦唔想煮飯,咁男友就放工買o野o黎食啦.食咩好呢?想食呢間o既吉列豬扒,於是就o係o度買o野返o黎食.買o左青衣球米線,桂花球米線,原條黃腳立飯同吉列豬扒.米線同白飯都係同魚湯分開盛載,咁就唔怕浸腍米線.開餐喇,黃腳立唔係好大條,桂花魚同青衣魚肉質都好滑.食食吓,男友o個碗青衣魚內有魚鰾,而我o個碗桂花魚有啲唔知咩灰色o既內臟,呢樣係彈牙有咬口,但鯹.後o黎越食越多,我問男友點會有內臟?佢話係佢叫亞姐畀啲內臟,唔好只食魚咁寡.啊.我都有試魚鰾,同樣都係鯹.湯係好熱,但味精太重;而米線都唔會過腍,OK o既.而今次o既吉列豬扒就鹹o左啲啲,但同樣係有肉汁同夠鬆軟.問男友呢餐幾錢,佢唔記得,好似係$160.00.

買o左青衣球米線,桂花球米線,原條黃腳立飯同吉列豬扒.

米線同白飯都係同魚湯分開盛載,咁就唔怕浸腍米線.

湯係好熱,但味精太重;而米線都唔會過腍,OK o既.

而今次o既吉列豬扒就鹹o左啲啲,但同樣係有肉汁同夠鬆軟.

問男友呢餐幾錢,佢唔記得,好似係$160.00.
黃腳立米線
黃腳立
桂花魚
吉列豬扒
內臟
$53 (Dinner)