2024-06-09 10 views
有點餓決定同同事兩個諗住附近食點什麼,最後經過發現未試過嘅小店,簡單乾淨三個位,見有位就呢間吧。望住忙碌嘅人來人往,自己可以舒舒服服,嘆個久違了的焗薯,沙律,貝果跟coffee,真係好chill呀。驚喜發現檸檬同咖啡可以共融,之前係旅行試咗橙啡,今次檸啡都要試,店長推介的,他們用上鮮檸檬自家醃製還加埋蜜糖,中和咖啡酸度,陣陣檸檬香,入口微酸隨後咖啡膿膿帶點甘,幾特別。同事就選咗海鹽焦糖熱咖啡,佢話都好膿焦糖味大過鹹味。肉碎芝士焗薯,仲有芝士煙肉,我反而想試波菜三文魚。沙律更是精彩,每日精選每日8款比客揀呀,超吸細心配搭出息,我哋食咗蜜糖煙鴨胸萍果沙律,同埋慢煮雞胸牛油果沙律,亦都試咗有腸仔長通粉做嘅沙律,單拼或雙拼又或再貪食多拼也可,如果加$25 還是是日靚湯。醬汁我就較喜歡香橙羅勒醬,好清新香甜。 個人好喜歡貝果見同鬆餅,仲要好多口味手作貝果,點樣都要試試最後揀咗一款 紫菜肉鬆及抹茶鬆餅分享,一分為兩肉鬆滿滿,咬一口貝果,紫菜味充斥口腔,抹茶鬆軟香,掂。

2024-06-06
$150 (Tea)