係鰂魚涌嘅食lunch ,就好似進入到第三世界嘅災難現場,又或者末日既喪屍片咁,一隻二隻飢民湧入唔同既餐廳,跑慢啲就要等位,分分鐘等到lunch hour 完都未食到飯。同事介紹呢間餐廳,lunch hour 都唔算太多人,係門口等一陣就已經入得,侍應事先係門口幫我哋落單,所以一坐低已經有湯飲。特別之處係一般餐廳通常提供紅湯同白湯,但呢度竟然有洋蔥湯。洋蔥湯配上香脆既蒜蓉包,絕對係perfect match, 洋蔥湯非常之清爽, 亦有好多洋蔥絲,食到有少少雞湯做膽, 加上煲咗好耐既洋蔥,非常入味,清得嚟好溫暖順口,冬天超啱飲。而蒜蓉包既外皮好脆, 牛油味同蒜蓉味亦非常足夠, 外脆內軟,唔會乾曬,點埋湯食真係超正。至於西冷扒亦都唔錯,煎得幾香,但店內提供既餐刀就唔太利,需要額外問店員索取牛扒刀。 同埋黑椒汁就多咗啲,有少少遮咗個牛扒嘅味道,係 典型嘅港式西餐,但意粉就烚得比較耐,比較淋身,同埋係預先煮起,所以有啲凍。不過午餐時間,廚房比較繁忙,喺情有可原嘅,六十蚊包嘢飲,不過不失啦。

洋蔥湯配蒜蓉包

黑椒西冷牛扒意粉

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
洋蔥湯配蒜蓉包