2023-12-12
鰂魚涌太古坊一帶一向多咖啡店,今日同咖啡朋友去搵食。今日我哋無搵定餐廳,諗住去海光街附近一路行一路搵,無意中俾我哋發現到哩間咖啡店,好似係新開。聞到咖啡好香,見到又有位坐,就入去試下。咖啡店唔大,只有2張枱。旁邊有一幅打卡牆。堂食的話,可以先入座。店員好有禮貌,幫我哋斟水,又幫手拉開枱櫈,空間多啲,我哋坐得舒服啲。有機沙律配慢煮雞胸肉 ($88)Salad with Slow Cooked Chicken Breasts沙律醬有4款:凱撒沙律醬、黑松露醬、蜜糖芥末醬同燒烤醬。醬汁可以揀一齊上,或者分開上。我哋揀咗醬汁分上,食幾多落幾多。就咁睇落去個雞胸肉好似好清,無味,但係食落幾juice,肉質好嫩。沙律份量唔算好大,當light lunch岩岩好。慢煮雞胸肉配燒烤醬麵包 ($68)Slow Cooked Chicken Breasts Ciabatta哩個慢煮雞胸肉同沙律嘅慢煮雞胸肉一樣,但加咗燒烤醬,所以好惹味😋😋三文治爆餡,除咗雞胸肉,仲有沙律菜。個醬惹味得黎又唔會好濃,岩岩好。好怕啲好濃味嘅醬汁,食完個口成日都有嗰陣味。London Fog Latte ($45)Earl gr
聞到咖啡好香,見到又有位坐,就入去試下。
咖啡店唔大,只有2張枱。旁邊有一幅打卡牆。
堂食的話,可以先入座。
有機沙律配慢煮雞胸肉 ($88)
沙律醬有4款:凱撒沙律醬、黑松露醬、蜜糖芥末醬同燒烤醬。
醬汁可以揀一齊上,或者分開上。
我哋揀咗醬汁分上,食幾多落幾多。
沙律份量唔算好大,當light lunch岩岩好。
慢煮雞胸肉配燒烤醬麵包 ($68)
三文治爆餡,除咗雞胸肉,仲有沙律菜。
個醬惹味得黎又唔會好濃,岩岩好。
好怕啲好濃味嘅醬汁,食完個口成日都有嗰陣味。
London Fog Latte ($45)
Earl grey latte
朝早已經飲咗咖啡,晏晝要忍下口,叫咗杯無咖啡嘅 earl grey latte。
個奶好滑,下次一定要試埋個咖啡☕️