2 day(s) ago
好友約我去位於鰂魚涌海光街11號漢威大廈地下3號舖的 Mr. Poke 食午餐,環境舒適,裝修簡潔。我點左個 Hot Meal Set $148,有日式炒野菜、醬油糖心蛋、慢煮安格斯封門柳220克、白飯+沙律菜,配紅酒洋葱汁、餐飲係冷泡茶;好友點左個 Signature Bowl Set $108,有 Tuna Bloom (吞拿魚、牛油果、甜粟米、車厘茄、青葱、芝麻、辣椒絲)+海葡萄 $8、壽司飯+沙律菜、配蜜糖蛋黃醬(另上),餐飲係冷泡茶。小食係南瓜餅(1件) $18,厚燒玉子(4件)$28,芝士豬扒(1件)$38。整體黎講係高質素又材料新鮮,吞拿魚好味;封門柳牛味濃郁,外脆內嫩;南瓜餅香口,厚燒玉子蛋香味濃,芝士豬扒的芝士拉絲,非常好味又好食。冷泡茶好清香好飲。