2019-05-15 81 views
之前一直聽住北角嘅朋友講,呢區開咗新嘅拉麵店,仲有鰻魚飯食!紋青愛食拉麵,我愛鰻魚飯,岩哂!我哋嚟到嘅時候已經差唔多九點,住宅區嚟講都有六七成滿,真係算叻!個餐比其他日本拉麵一張紙較為豐富,除咗有角色拉麵,仲有小食同埋飯。每個主食佢都會有描述,活燒鰻魚飯嘅描述真係幾得意,「鋸扒咁厚肉」呢五個字好有畫面😂😂題外話,做member有汽水一枝或者糖沁蛋一隻😝紋青order 金鶴 signature 雞白湯拉麵,侍應提醒佢炸牛蒡同埋低温煮雞肉都唔好浸太耐,適合盡快享用。由於活燒鰻魚飯係即叫即劏即燒,要等一定嘅時間,等嘅時間係合埋嘅,除咗湯之外,配有芥辣八爪魚漬物。一打開,真係要相機食先,因為要share咁吸引嘅鰻魚飯俾朋友😂😂 望落真係好香好靚好吸引!一咬落去,收貨!好新鮮,肉質好彈牙!最好嘅係仲保持到juicy 度!👍🏻估唔到鰻魚做得咁好,如果飯同拉麵進步埋就更好!

題外話,做member有汽水一枝或者糖沁蛋一隻😝

活燒鰻魚飯

估唔到鰻魚做得咁好,如果飯同拉麵進步埋就更好!

2019-05-15
$150 (Dinner)
  • 活燒蒲燒鰻魚飯