2024-11-29
隱藏於鰂魚涌工廈嘅「AGE Cuisine Express」主打質素西餐,地點雖然唔算顯眼,但餐廳內部裝修走高雅簡潔路線,俾人幾舒服嘅用餐體驗。餐牌選擇豐富,有唔同價位嘅套餐,無論想要輕鬆享受定犒賞自己都可以搵到合適嘅選擇。餐廳設有多款Dinner Set,價錢由$200-$600不等,質素亦隨著價錢提升,客人可以因應預算自由選擇。我最後選擇咗Dinner Set 3,包括頭盤、主菜同甜品。環境整潔,氣氛偏安靜,幾適合同朋友或者伴侶慢慢傾計。是日餐湯+餐包餐湯係香濃蘑菇湯,質感順滑,味道有層次感,每啖都感受到蘑菇嘅自然香氣。同時配埋一個鬆軟嘅芝麻餐包,咬落嚟帶少少彈性,吸滿湯汁後更加滋味,真係好滿足嘅頭盤!燒美國Prime級牛扒主菜係燒美國Prime級牛扒,為咗提升口感,我額外加$50升級成熟成牛扒。牛扒熟度剛剛好,medium程度呈現粉紅色肉心,牛味濃郁,肉質鮮嫩又帶少少油脂香,真係值回票價!薯條份量雖然唔多,但外脆內軟,鹹度適中,配埋番茄醬,味道幾出色。朱古力蛋糕最後甜品係一個賣相精緻嘅甜點拼盤,其中一舊朱古力蛋糕特別搶眼,味道濃郁但唔會過甜,口感豐富而且入口即溶,真係為整個晚餐劃
是日餐湯+餐包
最後甜品係一個賣相精緻嘅甜點拼盤,其中一舊朱古力蛋糕特別搶眼,味道濃郁但唔會過甜,口感豐富而且入口即溶,真係為整個晚餐劃上完美句號。另外仲有新鮮生果點綴,食落有驚喜!