2023-03-26
尖沙咀胡爐出名係有質素的火鍋,今次同媽咪來會一會佢,真係又幾正喎。大家睇下我地點左d咩正野⬇️⬇️⬇️❤️ 招牌鮮椰青雞鍋 ~ 打邊爐緊係要叫個靚湯底啦!侍應先將雞件炒香,爆香中途仲加油點火,倒入鮮椰青水,再加雞湯,煲滾後,我地先飲碗兩湯 ,雞湯加了椰青水更加清甜可口,雞件嫩滑。❤️ 風沙椒鹽粟米條 ~ 粟米炸過後加了椒鹽份外惹味。❤️ 胡爐牛拼盤 ~ 拼盤內容豐富有牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽和霜降牛粒,輕輕灼熟極上手切牛頸脊送入口,牛味香濃,牛舌芯爽口, 安格斯手切肥牛夠軟腍。❤️ 醉胡爐五寶餃 ~ 五寶有 XO醬鮑魚蝦餃王、黑松露蟹肉餃、手工雲吞、自家製韭菜餃和手工魚皮餃,呢碟滿足哂我貪心嘅要求,因一次過食哂齊店內5款餃唔洗諗。大愛XO醬鮑魚蝦餃王,味道香濃得來蝦又爽仲要有鮑魚粒。❤️ 蔬菜拼盤 ~ 有靚湯底緊要叫d 蔬菜來食下,拼盤岩哂有生菜、菜心和油麥菜。❤️ 紫菜炸響鈴 ~ 手工野,即叫即炸, 忍唔住即食一條香脆可口, 之後點一點湯食又另一番風味。
❤️ 風沙椒鹽粟米條 ~ 粟米炸過後加了椒鹽份外惹味。