2024-05-25 83 views
意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉 , 真係好正!陣陣蒜香味 , 真係好惹味。意大利粉煮得啱啱好 , 口感軟硬適中。虎蝦好大隻 , 啖啖肉 , 而且好鮮甜。蒜片炸得金黃香脆 , 為成個菜式增添咗唔少層次。我先試咗啖意大利粉。意大利粉吸咗晒啲蒜蓉嘅香味 , 真係好香。口感亦都煮得啱啱好 , 軟硬適中 , 唔會太硬亦唔會太腍。跟住我試咗隻虎蝦。虎蝦好大隻 , 蝦殼煎得香脆 , 蝦肉好鮮甜。我淨係用叉輕輕一撬 , 蝦殼就裂開咗 , 蝦肉就彈出嚟。蝦肉啖啖肉 , 真係好爽口。最後我試咗啲蒜片。蒜片炸得金黃香脆 , 蒜香好濃郁 , 為成個菜式增添咗唔少層次。
意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉 , 真係好正!

2024-05-07
Type of Meal