2024-06-13 16 views
今日同屋企人去咗西塔老太太嗰度慶祝生日。我哋叫咗個四人嘅套餐,因為有鰻魚,所以都幾期待。鰻魚嘅肉非常之厚實,我哋每人都食到兩件,佢本身配咗紫蘇葉同埋紫菜。我哋發覺有紫蘇葉同無紫蘇葉食係好似食緊兩個唔同風味嘅鰻魚,強烈建議大家都試吓有同無嘅版本。我覺得依一隻紫蘇葉同日本餐廳嗰啲紫蘇葉唔係好同,佢嘅味道冇咁強烈,但紫蘇淡淡嘅香氣配埋鰻魚一齊食嘅時候會減輕咗燒烤嘅嗰種油膩,我個人好鐘意另外佢仲有成條魷魚放上去燒,幫我哋剪埋,新鮮嘅魷魚果然係好食,但那不只仲有少少焦香嘅口感同埋氣味,超正🤭豬肉燒起嚟香而不So,而且肉質鮮嫩,我本身都好驚佢會燒到好乾或者肉質好柴,但完全冇。係比較驚喜。另外我哋仲叫咗個菠蘿牛肉,非常之打卡嘅一個菜式,牛肉肉質雖然唔算得上係上乘,但係都好有牛味。而且菠蘿係新鮮菠蘿整出嚟嘅,燒起嚟零舍好食。