2022-03-19
📍#鳴門割烹料理#MFJ九龍灣 #MFJ日本菜人均消費: HKD295終於放監,去到九龍灣又試一間Bookmarked左一段時間嘅 @narutoichiba ✅ 原本係被佢嘅週末午市放題所吸引,不過平日嚟到就試咗先🤤🤤⭐️北海道雜錦丼 🍱 $288北海道丼有帶子,三文魚,三文魚籽,拖羅,油甘,牡丹蝦!本身有海膽,佢話今日未有,轉帶子俾我,我想講,佢平身都係有帶子,出手太低了吧😅 魚生都好新鮮好好味! 拖羅好好肥,誰不知都未解晒凍,食落有筋,扣少少分!份量都可以,套餐有沙律,麵豉湯同茶碗蒸!⭐️迷你碎粒魚生丼御膳 🍱 $188話就話迷你丼,其實都大碗,仲要有烏冬天婦羅,沙律同茶碗蒸,$188好抵食!迷你角切丼都好多料,幾有口感! 烏冬都幾唔錯! 按份量同質素,性價比都幾高⭐️Sapporo 🍺 $30餐廳比我想像中細,但樓底高夠開揚,裝潢都幾好,唔似日式居酒屋,比較摩登!服務質素都可以,下次要試下個半放題🤩#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfo
📍#鳴門割烹料理
#MFJ九龍灣 #MFJ日本菜
人均消費: HKD295
⭐️北海道雜錦丼 🍱 $288
⭐️迷你碎粒魚生丼御膳 🍱 $188
⭐️Sapporo 🍺 $30
#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #相機食先 #美食推介 #九龍灣美食 #日本菜 #japanesefood #japanesecuisine #sashimi #don