2017-07-20 107 views
今日試咗金撈打邊爐,可以話係近期佳食店。話說朋友帶我地去打邊爐,地點係佐敦渡船街附近,但可能係夜晚又落雨關係條街無咩人,仲心唸有咩好食呢😝終於到咗目的地,但原來入面坐滿人,好彩有訂位咋😝湯低滾咗,我想落野食,點知個friend 叫停我😭原來會分咗碗湯同鴨比大家食,當大家飲夠就會再加湯比你打邊爐😝真係大鄉里湯低好濃郁,但唔覺有味精,飲咗兩碗都唔會口渴,鴨肉仲好滑呢碗辣醬,用黎點鴨用,少少辣,好野味👍🏻Like 佢地既Facebook 有小食送,我地緊係唔蝕底拎返碟麻辣鴨掌食啦餃子大部分自家制好多餡,似係用泡菜同豬肉做,好香本地手切牛,脂肪同肉既比例好好,仲好新鮮🐄我至愛新竹米粉,好少打邊爐地方有得食架花膠好大隻又厚肉值得一讚,打到咁上下,職員會幫你撈起湯面既油,好細心呀😍今次食得好開心,樣樣都好新鮮又新奇,但可惜未能試哂咁多款特式餸菜

終於到咗目的地,但原來入面坐滿人,好彩有訂位咋😝
金撈老鴨湯(半隻)

湯低好濃郁,但唔覺有味精,飲咗兩碗都唔會口渴,鴨肉仲好滑

呢碗辣醬,用黎點鴨用,少少辣,好野味👍🏻

家姐辣餃子

餃子大部分自家制

好多餡,似係用泡菜同豬肉做,好香

本地手切牛,脂肪同肉既比例好好,仲好新鮮🐄

我至愛新竹米粉,好少打邊爐地方有得食架
花膠筒

花膠好大隻又厚肉

值得一讚,打到咁上下,職員會幫你撈起湯面既油,好細心呀😍

$350 (Dinner)
金撈老鴨湯(半隻)
家姐辣餃子
花膠筒