2015-05-30 5029 views
對於新星真係不用多說,佢既流心奶皇包真係十年如一,無懈可擊的好味.今次除左佢地既奶皇包及蝦餃, 我想同大家分享係佢地既鴨腿湯飯.今時今日要食到鴨腿湯飯真係說易不易.要食到好味既就更加難上加難.十次九次都係會食到苦澀味, 而今次來到新星我都係見到附近台既食客差不多台台叫我才會夠膽叫.鴨腿湯飯 + 鮮橙汁係一個set.飯未上台我先食下佢地既其他點心, 炸魷魚及七彩牛柏業我都係每次必吃既食物.炸魷魚最緊要係炸粉夠薄及新鮮炸, 淮鹽粉再加埋個口急汁真係無得輸,喜歡新星既七彩牛柏葉係因為佢地巴柏葉夠林及整碟都係柏葉.好啦, 食食下個湯飯上台啦.湯色通透, 熱辣辣一大碗, 湯內有鴨腿, 冬瓜,排骨及小小陳皮.湯底清甜, 帶小小陳皮香,好快就比我吸干.鴨腿多汁及夠林很好食, 食完個鴨腿基本上飯我都唔洗食, 因為好飽. 所以個飯我係要打包走.很滿足的一餐, 下次來既時候希望仲有黎個鴨腿湯飯set.

今時今日要食到鴨腿湯飯真係說易不易.
要食到好味既就更加難上加難.
鴨腿湯飯 + 鮮橙汁係一個set.
喜歡新星既七彩牛柏葉係因為佢地巴柏葉夠林及整碟都係柏葉.

好啦, 食食下個湯飯上台啦.
湯底清甜, 帶小小陳皮香,好快就比我吸干.
很滿足的一餐, 下次來既時候希望仲有黎個鴨腿湯飯set.