2024-10-14 1718 views
今日想分享一下我喺沙田嘅日式放題大喜屋嘅美食體驗!呢間餐廳真係區內唯一一間食物咁齊全嘅放題,食物種類多到上百款,真係食到你心滿意足,無論你係海鮮控定係肉食者,呢度都可以滿足你嘅味蕾!😋🍞 首先,我試咗佢哋嘅鵝肝多士,呢個真係一個驚喜!鵝肝嘅滑溜口感配上香脆嘅多士,簡直係天作之合,令人一試成主顧!而且,佢哋嘅薄切章紅三文魚,鮮味十足,色澤誘人,食落去真係好享受!🐟🦪 除咗呢兩樣,仲有油甘魚、帶子、象拔蚌同埋長腳蟹,全部都係新鮮到不得了!特別係燒生蠔,味道鮮美,肉質彈牙,真係令人回味無窮,食完一隻想再食第二隻!🦀🍈 而且,佢哋仲有一個特色燒榴槤,香氣四溢,甜而不膩,榴槤愛好者一定唔可以錯過!每一口都充滿榴槤嘅濃郁味道,真係好滿足!🍰🍶 除此之外,大喜屋仲有大量日本進口酒精飲品,清酒同梅酒全部都係任飲,真係好抵!我試咗幾款,味道都好正,特別係清酒,飲落去清爽無比,配上美食,簡直係絕配!🥂🍱 另外,佢哋嘅午市套餐只需88蚊起,任飲任食,實在太划算!熟食包裏面嘅所有嘢都好美味,無論係炸物定係燒物,味道都好正!而且,仲有一個定食套餐,選擇多到你眼花撩亂,真係好想一一試晒!✨👨‍🍳 侍應收餐盤嘅速

👨‍🍳 侍應收餐盤嘅速度都非常快,服務一流,令人感到賓至如歸!每次我食完一輪,佢哋都會即刻幫我收走,令我可以專心享受下一道菜,真係好貼心!👍

📍 聽講大喜屋即將會進駐淘大同埋荃灣,期待佢哋嘅火鍋海鮮放題,聽到都已經流口水!如果你都係食嘢愛好者,記得去試下呢間餐廳啦!無論係同朋友聚餐定係家庭聚會,呢度都係一個好選擇,保證你食得開心,玩得盡興!🍽️

總括而言,大喜屋真係一個值得一試嘅放題餐廳,食物新鮮、選擇多樣,服務又好,無論你係邊個都可以喺呢度找到自己鍾意嘅美食!🥳