2020-11-24 451 views
疫情關係, 跟大多數上班族一樣, 食晏都只能買外賣返公司。經過見到呢家新開嘅店都幾多人排隊, 決定試試。揀咗無骨海南雞跟菜飯同湯, 一共$46。首先要讚一讚,價錢幾抵。菜飯有幾多菜,份量味道都唔錯, 就算男仕都應該會覺得夠。但係身為主角, 啲雞同大家認識嘅海南雞完全兩回事。呢度啲只係食完會令你牙骹都結實咗嘅白斬雞。無諗過加錢揀無骨會俾呢啲又柴又硬雞胸肉。可能唔好彩吧, 我見OpenRice 其他分店嘅食評有讚佢地啲雞煮得幾滑幾嫩。衷心建議店主主動話俾客人知, 無骨唔一定係雞髀, 如果要雞髀 (無論有骨無骨)要加幾多錢。而且只有醬油同薑蓉, 無跟酸辣汁。湯亦都太甜啦, 甜到有啲假, 真係唔太識欣賞。綜括來講, 呢度可能比較適合對食物要求唔太高, 只重視價錢划算同可以填飽肚嘅客人吧。

2020-11-20
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$46 (Lunch)