2019-02-22
今日黎到登龍街食飯,見到呢個熟悉既名字,隨變雞煲。就咁上左黎食啦😁一開始會有小食,涼伴秋耳口感不錯👍🏻係自助醬料區仲有得添食😋一開始我地叫左啲串燒,羊肉同牛肉串都燒得剛剛好,肉質鬆軟,味道都好好。之後有燒雞皮同多春魚,多春魚燒得剛剛好,唔會好乾,同埋佢地都好大條。另外雞皮燒到脆卜卜,油脂飽滿。最後我地仲叫左牛舌心,係我今晚覺得最好食既野,牛舌大大片,但好軟熟又不失彈性,係我食過最好食既牛舌之一。接著落黎到主角,雞煲煲底好大個,雞肉煮到剛好熟,雞胸依然彈牙唔會柴,洋蔥好甜,成個煲味道濃郁。食完煲雞打邊爐當然要叫肥牛啦,呢到肥牛好多選擇,但我地今日決定叫特級本地牛,口感一流,肉味充足,廚師仲同我地講,每日入貨量少,保證日日新鮮。手打墨魚丸雪白煙靭,好彈牙呀。即炸響玲,浸湯一流。呢到仲有多款蔬菜,皇帝菜等比較少見既都有。食左一陣呢到都爆晒場,見到吧枱都有人坐,以為係食下串燒飲下生啤,點知原來個個位都可以叫雞煲👍🏻總結呢到店員服務態度積極,環境整潔,串燒係意想不到既美味。 臨走時見到10點後入座仲有85折! 值得一試。
手打墨魚丸雪白煙靭,好彈牙呀。
即炸響玲,浸湯一流。
呢到仲有多款蔬菜,皇帝菜等比較少見既都有。