6 day(s) ago 0 views
麻辣雞煲是一道色香味俱全的美食,鮮嫩的雞肉與多樣的蔬菜完美結合。麻辣醬汁濃郁,香氣四溢,讓人忍不住一口接一口。雞肉吸收了醬汁的精華,帶有微微的麻感和持久的辛辣,讓味蕾瞬間被點燃。鍋中的豆腐和各類配料也吸收了麻辣的風味,增添了口感的層次感。無論是與朋友聚餐還是家庭聚會,麻辣雞煲都是令人驚喜的選擇,讓每個人都能享受這份熱辣的美味。
2024-11-15
6 day(s) ago 0 views
食物非常新鮮,職員服務有禮,質素非常好,值得推薦的食店雞煲非常鮮嫩,雞肉質非常夠滑溜牛肉夠新鮮,牛肉非常夠滑溜座位坐得夠舒服不限時間,可以坐得夠自然可以介紹其他朋友
食物非常新鮮,職員服務有禮,質素非常好,值得推薦的食店
雞煲非常鮮嫩,雞肉質非常夠滑溜
牛肉夠新鮮,牛肉非常夠滑溜
座位坐得夠舒服
不限時間,可以坐得夠自然
可以介紹其他朋友
2024-11-15
Celebration
Birthday
2024-11-03 174 views
雞煲火鍋-店內的裝潢簡約而溫馨,燈光柔和,適合與朋友聚餐。座位安排合理,既不會感到擁擠,也有足夠的私密空間,還有海景可以看。此外,服務生都熱情友好,讓人倍感舒適。-菜單上有多種雞煲選擇,除了雞肉,還有新鮮的蔬菜、豆腐和各式火鍋配料可供選擇,選擇眾多,適合不同口味的食客。-總體來說,無論是食材的新鮮度、湯底的味道,還是店內的氛圍,都非常好。如果你也喜歡火鍋,尤其是雞煲火鍋,不妨來試試,相信你會愛上這裡的美味!
雞煲火鍋

2024-11-03
2024-10-04 481 views
餐廳位於銅鑼灣最熱鬧的登龍街,地鐵站附近,交通方便。主要推薦干鍋系列,牛蛙及蝦干鍋系個人最愛。菜單仲有龍蝦及象拔蚌刺身可以嗌,但唔知係唔係因為客少嘅原因,菜色種類較之前少佐點,而且淨係3位侍應忙全場,略顯人手不足。
2024-10-03
$600 (Dinner)
2024-09-19 579 views
我們二人叫了一個小辣雞煲,送湯低打邊爐,食物也可以。雞煲有很多年糕很飽肚(起初我們都以為是雞肶菇)環境舒適有海景,兩個人食了雞煲,丸丸加菜藍600多元,有點貴。
2024-08-22 705 views
今日臨時想食雞煲,結果誤打誤撞黎到間好好食嘅餐廳,十分之幸運!我地嗌左兩隻味嘅雞煲同小小串燒,全部都好好好好好食。重點中嘅重點員工好熱情同服務好好,有笑容,掂啊!
2024-08-03 893 views
今朝起床忽然想起要食火鍋,想吓究竟找誰一起吃,想來想去、想去想來,心中有數,人選未定,究竟叫邊個呢,好,就搵佢,不過搵佢比亞邊個知道咪弊,唔理,一於搵阿錐同阿容,應該唔異議,然後打開「開飯啦」,睇吓睇吓,仲搵你唔倒!,就係位於銅鑼灣V Point 嘅隨變火鍋,馬上致電訂位,成功。到場環境好,食物好。消閒好地。環境一流 湯底很多選擇食物新鮮.
2024-08-03
Celebration
Birthday
  • 即炸響玲卷
  • 頂級手切牛頸脊
2024-06-27 1162 views
吃左好多年,從佐敦吃到銅鑼灣,豬肚雞煲味道一如既往地好,每次來必點,銅鑼灣環境更好,無敵海景,之前兩次10點幾差不多收工才來,所以服務無咁好,今次6點就來,沒有什麼人時,服務非常非常好

• 隨變雞煲
2024-06-23 1036 views
中午同朋友一齊來打牙祭,隨變雞煲梗係首選。兩個人半隻雞,加咗魚皮餃、雲吞、凍豆腐和皇帝菜。麻辣湯底是首選,小辣即可辣到爽!魚皮餃、凍豆腐和雲吞都比較有嚼勁,湯汁入味,讓人一試上癮,無法自拔。皇帝菜配湯底,不會唔好食!店內還有頂級和牛,上次試過,味道非常好,今次兩個人已經好多菜,就留待下次回味啦!店內服務態度都非常好,給顧客絕佳體驗。美味自不必多說,還有一線海景可以欣賞!隨變雞煲,朋友小聚絕佳去處!

店內服務態度都非常好,給顧客絕佳體驗。

美味自不必多說,還有一線海景可以欣賞!

隨變雞煲,朋友小聚絕佳去處!
2024-06-15 961 views
雞煲好吃餐廳的景觀很棒可以看到海一覽維港美景菜色多元有雞煲火鍋 麻辣香鍋還有串燒 熱食可以選擇食物非常多元化我們點的是鴛鴦雞煲味道入味十分美味下次會再推薦朋友來吃😂
雞煲好吃
食物非常多元化
我們點的是鴛鴦雞煲
味道入味十分美味
下次會再推薦朋友來吃😂
以前食開佐敦嘅隨變雞煲今日心心思思想食雞煲就周圍睇吓原來開到嚟銅鑼灣環境開揚 座位寬敞 啲員工都幾helpful 我哋本身想嗌爆炒雞煲點知嗌錯咗連埋湯上嘅雞煲同店員講翻 我哋誤會咗 但係都好nice幫我哋換返最後嗌返爆炒雞煲BB辣再加冬瓜湯湯底🥰原來雞同雞湯同湯分開上咁就可以記食雞煲做餸又可以打邊爐清清地牛頸脊推介呀!
以前食開佐敦嘅隨變雞煲

咁就可以記食雞煲做餸又可以打邊爐清清地

牛頸脊推介呀!
  • 頂級手切牛頸脊
2024-05-21 850 views
今天最受歡迎的是泰士生蝦,以往泰國的餐飲都是冰凍的草蝦,但隨變用的是活蝦,口感上就已經省出,酸酸甜甜的辣度剛好。導致我們消滅完兩份,又加一份。價錢合理。便宜的小海鮮很適合夏天的聚會。十分建議大家試試。羊肉串有進步,比之前好了不少。中午相對不忙,所以我們幾個女生一下吃了三個小時。非常滿足和過癮。隨變粉必不可少,但建議不要煮太久,會斷。所以一兩分鐘即可。口感是我們喜歡的。推荐:泰式生蝦随变麻辣鸡煲頂級手切牛頸瘠 随变粉

羊肉串有進步,比之前好了不少。

推荐:泰式生蝦随变麻辣鸡煲頂級手切牛頸瘠 随变粉
2024-05-15 555 views
以前食過佐敦既隨變雞煲,已經覺得唔錯。而家開到去銅鑼灣,咁岩想食返個雞煲就試試佢。職員主動幫忙,野食好食,雞煲水準保持ok。不過黎到可能有啲晏已經無串燒食,如果下次早啲黎一定會試!
以前食過佐敦既隨變雞煲,已經覺得唔錯。
而家開到去銅鑼灣,咁岩想食返個雞煲就試試佢。
職員主動幫忙,野食好食,雞煲水準保持ok。
不過黎到可能有啲晏已經無串燒食,如果下次早啲黎一定會試!
尖椒皮蛋
麻辣雞煲
尖椒皮蛋
麻辣雞煲
2024-05-15 362 views
好好味 喺銅鑼灣未試過一個咁好食嘅火鍋同埋雞煲我絕對係會介紹晒所有親朋戚友過嚟食 希望佢哋嘅生意長做長有越做越旺 帶旺銅鑼灣同埋火鍋業既經濟 嘢食好食嘢飲好飲 服務態度又好掂啊
好好味 喺銅鑼灣未試過一個咁好食嘅火鍋同埋雞煲

2024-05-12 428 views
好好味好夠味啲嘢超好食海景好正,環境好好好鍾意食,下次會再嚟,環境超正超鍾意好愛呢度銅鑼灣食飯一流一定會再嚟啊,啲油都好新鮮,食雞煲一流,仲有熊仔冰,可以再encore!