2025-02-10
第2次回訪ox lounge,因為第一次來用餐體驗很好,所以今日又黎撐枱腳,食精緻西餐💖-前菜方面生牛肉嘆他他,加上鵪鶉蛋,更顯肉質鮮滑,加上蕃茄調味清新又帶點微辣牛肉凱撒沙律既牛味濃郁,估唔到前菜既牛肉都相當有質數,而羅馬生菜新鮮爽口-牛肝菌野菌忌廉湯,牛肝菌和野菌切成碎粒,熬湯有顆粒感,加上忌廉濃湯更香滑配上自家製牛骨髓牛油有微微蒜香味,搽上鬆軟面包,呢個牛骨髓牛油嘅製作相當用心,欣賞餐廳嘅誠意-主菜方面,分別點了一個牛,一個千層麵自家製A5和牛千層麵,千島汁同芝士鋪面,經微微烤焗,千層麵中間夾雜住豐富既A5和牛,而當中既紅蘿蔔及蕃茄粒令整個麵層次更豐富而唔漏,我個人非常喜歡有口感嘅千層麵, 令人一啖接一啖😛-香煎鵝肝配美國封門柳封門柳我哋點了五成熟,裏面的肉呈半粉紅色,牛味濃厚、肉質嫩滑、啖啖肉,配上回甘的鵝肝,再加上焗蒜,整個配搭味道恰如其分,令人回味無窮!-是日甜品係粟子芝士蛋糕,甜度剛剛好,粟子口感鬆軟綿密加上淡淡既咖啡味,內裏有榛子脆脆為Tiramisu增添口,超級好味!我同友人相當滿意呢餐飯,必定會再三回訪!
主菜方面,分別點了一個牛,一個千層麵
自家製生牛肉他他
牛肉凱撒沙律