2016-02-23 586 views
之前食開小甜谷都係食甜品~原來係銅鑼灣既分店都有主菜食架!!咁就約埋3個姊妹一齊食黎個聚會~~食完主菜順便食埋甜品, 可以慢慢坐慢慢傾"*先點了一壺冰凍鮮果茶一齊SHARE~~都差唔多可以倒到 4杯左右架!!茶味清清的又不太甜, 很FRESH 又解渴''*西餐方面我很喜歡飲蘑菇湯, 這個黑松露野菌湯將濃濃的菇味, 帶有野菌碎粒;再加上黑松露香, 將味道更香更濃郁!!! 更配有提子多士, 烤得脆脆的, 伴湯一流~~脆雞翼係個個都喜歡食既小食~呢度炸得非常香脆, 肉質嫩滑, 點上微辣的醬一齊食幾惹味呢!!女生們都係喜歡吃蔬菜, 就點了個帶子合桃沙律~新鮮的沙律菜, 配上西柚, 橙, 合桃及車厘茄等很清新呢!!而帶子都有成 4舊架, 份量不少"*主菜就點了帶子蝦蕃茄乾飯~~就像意大利飯般, 濃郁的蕃茄醬汁包裹著每粒飯;微酸的味道配上大大粒既帶子及蝦球, SHARE 食都已經夠了!!因為好快女生們既主角就出場啦"*就係甜品時間~~~這個是梳乎蛋多士, 配有新鮮生果及雲呢拿雪糕~~蛋漿多士甜甜的又軟綿綿, 外脆內軟, 就咁食都已經好好味;喜歡甜D 既可以點上焦糖醬!!!屬於綠茶控又點可以唔ORD
之前食開小甜谷都係食甜品~
原來係銅鑼灣既分店都有主菜食架!!
咁就約埋3個姊妹一齊食黎個聚會~~
食完主菜順便食埋甜品, 可以慢慢坐慢慢傾"*
冰凍鮮果茶
先點了一壺冰凍鮮果茶一齊SHARE~~
都差唔多可以倒到 4杯左右架!!
茶味清清的又不太甜, 很FRESH 又解渴''*
黑松露野菌湯
再加上黑松露香, 將味道更香更濃郁!!!
更配有提子多士, 烤得脆脆的, 伴湯一流~~
脆雞翼
脆雞翼係個個都喜歡食既小食~
帶子合桃沙律
女生們都係喜歡吃蔬菜, 就點了個帶子合桃沙律~
而帶子都有成 4舊架, 份量不少"*
帶子蝦蕃茄乾飯
主菜就點了帶子蝦蕃茄乾飯~~
就像意大利飯般, 濃郁的蕃茄醬汁包裹著每粒飯;

因為好快女生們既主角就出場啦"*
就係甜品時間~~~
梳乎蛋多士
這個是梳乎蛋多士, 配有新鮮生果及雲呢拿雪糕~~
蛋漿多士甜甜的又軟綿綿, 外脆內軟, 就咁食都已經好好味;
喜歡甜D 既可以點上焦糖醬!!!
鐵板抹茶窩夫
屬於綠茶控又點可以唔ORDER 呢個【鐵板抹茶窩夫】
我見很多客人都點這個的喔, 應該是招牌甜品??

以 LC 煎PAN 原個奉上~~
整個都是熱辣辣的, 所以要小心辣到手啊!!
多士上面有兩塊綠茶味窩夫, 配上綠茶雪糕, 很吸晴''*
食之前就淋上綠茶醬於旁邊~~
千其唔好淋上窩夫, 令窩夫變淋身就唔好食架啦!!!
又脆又軟既窩夫整得剛剛好, 點上綠茶雪糕及綠茶醬一齊食真係PERFECT MATCH''*

呢個甜品又睇食又好味, 唔怪之得咁多人 ORDER 啦~~

2016-02-02
黑松露野菌湯