2020-05-12 36 views
心血來潮想食台灣野 將軍澳朋友推薦價錢相宜既台北巷弄食個下午茶 下午餐包$17飲品 可補差價換其他飲品堂食位置唔算好多 見到餐廳都主力做外賣 係counter嗌完野食就可以坐定定 等個機響先岀去拎野食▪️鹽酥雞 $43鹽酥雞份量比想像中多 外皮酥脆 調味十足 完全唔乾唔油膩 就算擺左咁耐依然酥脆 算係幾有驚喜▪️手抓餅 $33手抓餅唔會好油膩 加上蔥花 增添左唔少香氣 仲帶小小咬口 不過無添加配料 味道會比較單調 建議大家嗌手抓餅加蛋 口感味道應該會更豐富▪️花枝丸 拼 炸薯角 $39花枝丸彈牙帶咬口 炸薯角飽滿實在 外皮帶一點點酥脆 內𥚃軟冧▪️醬油雞翼 拼 炸薯角 $39炸薯角同樣外脆內軟 雞翼入味 肉質一啲都唔乾唔柴▪️屏東檸檬紅茶 +$3少甜少冰後 甜度唔會好高 檸檬味超突岀 朋友認為太酸 但係一向好鍾意飲酸既我就覺得唔錯 好開胃 好解膩▪️冬瓜茶冬瓜茶甜度固定 但飲落甜度恰到好處 消暑一流▪️芋泥奶茶 +$13芋泥味道一啲都唔人工 帶點顆粒 不過芋頭味道一向低調 容易比奶茶蓋過▪️三寶奶茶 +$9三寶分別係紅豆 仙草 珍珠 自家製既仙草好滑溜 珍珠煙韌 紅豆軟冧甜度唔會太高 茶味偏淡 但勝在

▪️鹽酥雞 $43

▪️冬瓜茶
冬瓜茶甜度固定 但飲落甜度恰到好處 消暑一流

▪️芋泥奶茶 +$13

▪️三寶奶茶 +$9
三寶分別係紅豆 仙草 珍珠 自家製既仙草好滑溜 珍珠煙韌 紅豆軟冧甜度唔會太高 茶味偏淡 但勝在口感豐富