2021-06-08 300 views
之前同過媽咪同埋老公去過觀塘嘅Deer Kitchen,試過之後都幾念念不忘😍質素真系好高,喺觀塘區黎講算系我必食嘅頭3位。有親戚住荃灣,之前都喺荃灣戈邊行過CityWalk戈邊,有間新開嘅 Deer Kitchen! 終於可以重拾戈份美味🤩以set dinner黎講其實200幾300蚊有埋前菜、餐湯同埋主菜真系算系咁。前菜揀咗巴馬火腿芝士脆片配蜜瓜,Parma ham配蜜瓜嘅鹹甜感覺向來都好match☺️將Parma ham連埋芝士脆片食口感更豐富,芝士嘅鹹香同Parma ham同蜜瓜互相輝映。另一份set dinner嘅前菜揀咗蝦肉牛油果芒果他他,芒果細細粒舖滿表面好清甜😊牛油果同蝦肉都好新鮮,牛油果事先被製成牛油果蓉口感好smooth~幾樣一齊食又系絕配。餐廳應該系南瓜薯蓉湯,淡淡嘅南瓜味,薯蓉嘅份量都適當,成個湯好creamy。老公叫咗個酥皮龍蝦湯,酥皮個樣睇落好搞笑😹btw食落系好香嘅牛油味,如果就咁食系會漏,塞曬入龍蝦湯度一齊食濕潤又好食啲。龍蝦湯龍蝦味香濃吾腥,但好似稍微鹹咗啲🙊之前都喺觀塘分店食過黃金單骨雞翼,味道幾好,今次又食吓先🤩覺得單骨雞翼最大嘅好處就系易食,對我呢

巴馬火腿芝士脆片  ·  蜜瓜

蝦肉牛油果芒果他他

酥皮龍蝦湯

之前都喺觀塘分店食過黃金單骨雞翼,味道幾好,今次又食吓先🤩覺得單骨雞翼最大嘅好處就系易食,對我呢啲懶人黎講好重要🤪每隻表面都舖滿鹹蛋黃💛滋味非常。不過驚訝嘅系原來有少少辣🙈辣度可以少番啲。
黃金特式單骨雞翼

黑松露大啡菇意大利飯,平時喺啲cafe食all day breakfast都有大啡菇,連埋意大利飯食系另一種美味。意大利飯嘅黑松露味非常濃郁😍意大利飯都有嚼勁。
黑松露燒烤菇意大利飯

海膽明太子蟹肉意粉,海膽嘅份量都吾少🤩味道新鮮。成個意粉都充滿明太子嘅味道,明太子粒有口感。蟹肉亦吾似某啲餐廳咁會散收收,真系有一塊塊嘅形狀。
鮮海膽明太子蟹肉扁意粉

跟住叫咗塊西冷,12oz真系好大塊!肉汁都算豐富,牛肉味幾鮮,都算易切嘅,同埋好中意佢下面有紫薯蓉,好特別嘅配搭。
烤燒頂級美國西冷牛扒

老公叫咗杯Pussy Foot,有橙汁、菠蘿汁、蛋黃同埋石榴,橙色呢隻顏色本身都好鮮艷奪目。橙汁嘅味道相對明顯,仲有菠蘿汁同埋石榴,酸酸甜甜幾好飲😋
Pussy Foot

聽店員講,午餐同晚餐都做緊優惠❗️星期一至五午餐叫第1份第2份有半價😆不過系荃灣店限定。另外晚餐晚段逢星期一至三都有優惠❗️星期一晚餐半價,星期二pizza半價,星期三意粉半價。
2021-06-06
$500 (Dinner)
巴馬火腿芝士脆片  ·  蜜瓜
蝦肉牛油果芒果他他