2015-07-03 479 views
麥皮咁普通嘅野, 係屋企都整到啦, 咁都要寫食評?係呀, 因為呢個係麥記最新出品嘅麥皮!平時自己係屋企都成日沖麥皮嚟食, 不過呢排見到麥記d廣告賣得咁勁所以就好有興趣想試, 呢日就去買左個做早餐~單買要$18, 加飲品就可以平幾蚊可以揀無糖或有糖, 我一向都食開無糖麥皮, 所以今次都係揀無糖見到個waitress打開一小包麥皮倒入碗, 加熱水再攪幾攬攪就搞掂~其他配料例如忌廉奶同乾果都係獨立包裝, 俾你自己加入去返到office自己撈勻晒嚟食, 忌廉奶雖然得15ml, 不過加入去後已經好有奶味, 夠晒香滑,乾果都夠甜, 真係唔駛加糖d麥皮都比平時屋企食開嘅煙韌~俾左$18食碗即沖麥皮, 點都要同自己講係好食過屋企果d啦~不過如果講好食, 應該都係真正煲出嚟嘅麥皮會好味d
麥皮咁普通嘅野, 係屋企都整到啦, 咁都要寫食評?
係呀, 因為呢個係麥記最新出品嘅麥皮!
所以就好有興趣想試, 呢日就去買左個做早餐~
無糖乾果燕麥片
單買要$18, 加飲品就可以平幾蚊
其他配料例如忌廉奶同乾果都係獨立包裝, 俾你自己加入去
無糖乾果燕麥片
乾果都夠甜, 真係唔駛加糖
d麥皮都比平時屋企食開嘅煙韌~

不過如果講好食, 應該都係真正煲出嚟嘅麥皮會好味d
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$18 (Breakfast)